1956 BUICK CENTURY 4 D HARDTOP

1956 BUICK CENTURY 4 D HARDTOP
219000KR

Den här snygga Buicken kom från norra California till Grebbestad för tre år sedan. 

Förra ägaren där började med den ihop med sin son, de renoverade motorn och lådan, och satte ihop bilen igen. Vi köpte den och fortsatte med att ge den en ny inredning i original stil före skeppning så den är väldigt fin inuti nu.

Karossen var mycket rak och fin, knappt några skador alls och minimalt med rost. Vi slipade den plåtren och bilder finns, sedan lackerade vi den i original färgerna Tahiti Coral och Dover White, med epoxi grund, bas och 3 lager House of Colors fina klarlack som vatten slipats och polerats. Lacken under bagage luckan bevarade vi original.

Century var Buicks hotrod, som har den 255 hk starka 322 cui V8  motorn och 4 port holes i framskärmarna. Den har servo styrning och servo bromsar och naturligtvis automat. Det mullrar fint i de dubbla rören.

Det sitter även www däck, Goodyear Silvertown, vilket är de bästa www. radialerna som finns att köpa, de har inte gått många mil.

Denna bilen håller mycket bra kvalitet rakt igenom, allt är i bra ordning och den fungerar kanonbra. Besiktigad och klar bil för dig som inte vill renovera själv, utan bara glida och putsa.

 

Vi ordnar med avbetalning om så önskas.