1965 PONTIAC BONNEVILLE 4DHT

1965 PONTIAC BONNEVILLE 4DHT
SOLD
Tell A Friend

Finns nu i Grebbestad att se. Den är registrerings besiktigad på svenska plåtar nu. Motorn går fint och vi har lagt en hel del jobb på den mekaniskt, nya bromsar runt om, fixat förgasare, bytt tank och bensinrör,  lagat styrsnäckan som läckte, osv. Börjar bli riktigt bra nu, dags att åka och besiktiga snart. Snygga mexico filtar har den fått med så det är mysigt inne.

Den här vrålsnyggt solbrända Bonnevillen kommer från södra Arizona. Kolla in framskärmen, man kan nästan se kaktusar och öknen som en tavla, ett självporträtt av Arizona hehe.

Jag har försökt få reda på dess historia, men det var inte många ledtrådar. Den har stått länge på en enorm yard 20 miles öster om Yuma som polisen förr använde att ställa bilar på som av någon anledning man towat in. Pratade med en av poliserna som bor i närheten som har hur många fina bilar som helst, han berättad mycket intressant från the good old days men kunde inte minnas vad som hände med denna bilen. Inte så konstigt, det var ju tusentals bilar där.

Hittade barnsaker, Kalle Anka tidning på spanska, en ritbok, en gammal tidning från 1974 är det senaste. Inga skyltar eller registrering. Kanske de körde soppatorsk 1974 i bensinkrisens tid? Vad som hände med bilen vet jag inte, men tog hem den och började greja lite.

Bytte olja och filter, lite tändningsdelar och fick igång den. Gick rätt fint för att vara så nyvaken ,se video på FB. Satte på ny huvudcylinder och den fick bromsar, fyllde gasarm med soppa och lyckades köra fram och tillbaka på gården en bit, växlarna gick i direkt.

Spolade kylaren och motorn, hällde på vatten och lät den stå och gå sig varm på tomgång för att se om den kylde och var ok. Bilen är i den snygga turkosa färgen med matchande inredning, som ju även den behandlats av sol och värme. Var nog fin inuti när de ställde bilen. Originallacken är det ju som synes inte mycket kvar av, hela bilen är jämnt bränd och sjukt snygg, rosten är väldigt ytlig, inga grova porer. Karossen är väldigt fin i plåten, kolla bilderna under. Jag skulle gärna lägga lite mer tid på den, klarlacka och få ut den på vägarna igen. 


Riktigt fint krom, tigger om att bli putsat!

 

Snyggt portätt !