Om Peters Place

Peters Place handlar om den amerikanska livsstilen och det vi gillar så mycket från America, bilar, båtar, MC och mycket annat trevligt amerikanskt.

Jag har alltid haft en stor passion för USA och de härliga bilarna som byggts här, vilket har gett många likasinnade vänner, medhjälpare och kontakter. Alla har vi olika sätt att njuta av våra bilar, endel vill helst bygga, andra bara åka.

För mig är jakten mest lockande, och det som kommer efter. Gillar verkligen att titta i backspegeln på pickisen och se nya fyndet på släpet, att sitta på vägen hem och fundera på hur jag ska göra med denna.

Den kreativa sidan är det bästa, att ta en bil som stått glömd nånstans och liva upp den igen. Att starta den, lyssna på motorn och ta en första provsväng, att bli vän med bilen, lära känna den och läsa av dess historia.

Bilar i fint originalskick är något jag verkligen gillar, speciellt när man kan få tag i dem hos de som levt med bilen, gärna första ägaren men det börjar bli långt mellan dem, åren går ju som bekant. När jag hittar en sådan frågar jag alltid mycket om bilen och ägarens historia.

I garaget är det plåt och lackering jag har mest roligt med, även om det är tidskrävande så ger det oerhört mycket tillbaka när man ser förvandlingen.

Kolla gärna under mina projekt, där lägger jag upp lite bilder på bilar som passerat förbi under åren.

Nu är stranden bytt mot öknen, har alltid känt en kraftig gravitation mot öknen… med viss rädsla för att sluta mina dagar som en gammal tokgubbe omgiven av massa bilar som jag ska fixa upp någon gång, sittandes på verandan i min gungstol, bössan i knät, jagandes bort de som frågar om jag säljer några bilar… hehe vi får väl se hur det går.

Kom gärna förbi om ni är ute på resa i USA, 2 timmar från LA. Har Gevalia och kanske nån bil till salu…

I Grebbestad lastar vi ur containers, sköter besiktningar och leveranser. Kom gärna förbi, men ring eller maila först så någon är där.

Många av er som vill köpa direkt från USA har frågat om jag kan hjälpa till att hitta vad man söker, eller att genomföra affären på något man själv har hittat på nätet.

Det gör jag gärna, så här är lite goda råd och regler:

1. Beställ inte utan att våga slå till när det gäller, för att göra en bra affär i USA måste man vara snabb och beslutsam.

2. Det är bättre att be frugan om förlåtelse än lov.

3. Bestäm dig för vad du vill ha och vad det får kosta, så ska vi ta reda på om det är genomförbart.
Verkar det vettigt för alla så går vi vidare och letar upp det rätta objektet, åker ut och kollar upp skicket, tar kort, kollar säljarens dokumentation osv.

4. Betalningen i USA sköter jag eller en av de jag litar på, så att man kan kolla att allt stämmer innan säljaren får betalt.

5. När bilen är på ingång blir ni meddelade och kan välja om ni själva vill göra besiktningen eller låta oss göra allt klart.

Hör gärna av er om ni letar efter något speciellt!

 

Kolla även på Facebook/petersplacegrebbestad

 

Mvh Peter