Denna sköna gangsterkärra hittade vi i Tombstone, Arizona ( ja, i vilda västerns hjärta! ) för 10 år sedan.

“The Stud”  som jag kallar honom, har bott på museum större delen av livet, och är mycket välbevarad. Den är helt original bortsett från en gammal omlackering, till och med inredningen är från 1935! 82 år gammal bil som är helt unik, både i modell och i sin historia.

På sin tid var Studebaker ett mycket aktat märke, det hela började med 2 bröder från Tyskland som flyttade till USA och började bygga skottkärror på 1800 talet! Sedan avancerade de till hästkärror som de blev så duktiga på att de fick leverera alla till Vita Huset. En Studebaker kostade på sin tid 50 gånger mer en en kärra av annat märke.

“The Stud” har en sidventilad rak sexa på 88 hästkrafter och en treväxlad manuell låda. Den går fint, och har visat sig vara en pålitlig vagn som startar varje gång, bara han får en liten sup när det gått några månader. Det går fint att köra i 50 mph, och den är förvånansvärt bekväm dels p.g.a sin delade framvagn, ett option den fick som ny.

Det fanns inga larm på den tiden, men något betydligt mer avskräckande, ett klistermärke från “Pinkertons Detective Agency” som på 1800 talet var de som skyddade Wells Fargos guldtransporter genom öknen, inget jobb för de rädda precis, och ingen man bråkade med.

Pinkertons blev senare svenska Securitas.

“The Stud” har mycket fräna så kallade flickfångar eller kidnappar dörrar, i Sverige, suicide doors heter det i USA, fram som man lätt kan föreställa sig Al Capone rikta en Tommy gun ut genom.

Det finns mycket dokumentation som följer med bilen, det fattas inget och allt fungerar. 

En otroligt spännande och unik bil för dig med smak för det speciella.

Finns hos oss i Grebbestad att avnjuta. Finans ordnas.