Denna vackra Mercury som vi nu har här hos oss i Grebbestad har en underbar historia och bakgrund i Arizona.

Min vän Steve i Phoenix hittade bilen i ett garage 2019 där den stått undanstoppad sedan 1979. Vi har titeln som är utfärdad 15 Januari 1979 i säljarens namn, James Lange!

Storyn om denna bil börjar för oss på 60 talet, när en ung grabb från östkusten gick på ASU, Arizona State University som ligger i Tempe strax utanför Phoenix. På den tiden var cruisingen stor på Central Avenue varje helg och Mercury syntes ofta där.

Ibland åkte grabben hem på besök och en gång när han var på väg tillbaka till Arizona körde han sönder original flathead motorn. Detta ledde till att han hittat en skrot som kunde hjälpa honom. Istället för att bara byta motor så tog man en ur en krockad Corvette 56a (265 4 port) och satte i med hjälp av ett adapter kit. Allt detta medan grabben fick sova i bilen i tre nätter innan den blev klar och han kunde fortsätta till Arizona.

Väl tillbaka på Central Ave hade han en surprise, dubbelt så mycket mos:)

Inte nog med detta, bilen är dessutom i ett otroligt välbevarat skick, lacken är till större delen original och blank!

Bilen är helt underbar som den är, men cabben är dålig så en ny har inköpts och finns med.

Efter en 40 åriga vilan har Merc fått lite hjälp att vakna upp, tank, förgasare, bromsar, avgassystem, osv är iordninggjort och bilen är körbar idag men behöver pyssel för att bli besiktigad.

Passa på att skaffa dig en bil ingen annan har som man blir helt förtappad i när man möter!

Bilen är reg. bes och har svenska plåtar.

Vi ordnar finansiering och byter in din goa USA bil.