Denna vackra DeSoto har en fantastisk historia som börjar i Los Angeles, California 1955.

Robert Pheiffer köpte då DeSoton ny åt sin fru Marcella. Det var den enda bil hon körde, fram till 1972 då hon inte längre kunde köra bil av hälsoskäl. Bilen stod sedan i deras garage fram till 2014 då jag köpte den av Ella, den lilla dottern på den gamla bilden.

Robert lämnade in bilen när den var ny till firman Auto Bed Shop i Eagle Rock, som ligger strax öster om LA. De specialiserade sig på att bygga om bilar så de blev bäddbara, och det gjordes med denna DeSoto. Familjen använde bilen på camping utflykter och de tre sov då bekvämt i bilen.

När jag hittade den hade bilen stått still i sitt garage i många år och var fortfarande i original skick. Inredningen var väldigt torr i sätena och sprack upp så fort man satte sig i bilen, så jag lämnade in den till Garza som sytt upp mina bilar sedan 1992. De gjorde ett fint jobb med att klä om sätena och vi valde att behålla så mycket original som möjligt i övrigt då den klarat sig väldigt bra under alla år.

Väl hemma i Grebbestad fattade svärfar Kenneth tycke för bilen och blev den andra ägaren på 60 år! att vårda DeSoton. Det har han gjort ett fint jobb med, den är mycket välvårdad och har fått det mesta genomgånget, renoverat eller bytt som har med funktionen att göra och är putsad och vaxad överallt. Det följer med kvitton och dokumentation från 1955 till nu!

Fireflite är en lyxigare modell hos DeSoto och den har en otroligt vacker 291 Hemi motor med 4 portare och 200hk, Powerflite automat låda, servostyrning och servobromsar.

Passa på att skaffa dig en helt unik bil ingen annan har, och bli tredje ägaren på 66 år!

DeSoton är besiktigad och körklar. Vi ordnar finas från 0 kontant, ca 1500kr/mån.