Den här De Soton är ett unikt fynd då den kommer ifrån första familjen som köpte den ny i Pasadena, California. Jag köpte den av dottern Ella efter att hennes föräldrar dött och huset skulle säljas.
Bilen har stått i deras garage sedan 1972 då mamman Marcella slutade köra bilen pga. hälsoskäl. Hon var den enda som körde den så ja, detta är den riktiga historien om “the little old lady from Pasadena” !

Jag fick med en bild från 1961 på mamma och dotter vid bilen i öknen utanför stan och dödsattesten från City of Pasadena på pappan Robert Pheiffer, som stod som ägare på bilen, detta behövdes för att kunna exportera den. Se bilder.
Till historien hör att de brukade campa i bilen och för att kunna göra det hade de lämnat in den på en firma i LA som specialiserade sig på att bygga om framsoffor så att de blev fällbara och därmed kunde man sova i bilen.

Skicket är mycket välbevarat, helt original bortsett från att jag valde att klä om sofforna då de var så torra att det bara dammade om dem.
Jag har inte startat bilen, bara satt i batteri och dragit runt Hemin på startmotorn. Nästa steg är att varsamt väcka den till liv igen, byta lite vätskor och smörja upp. Alla lampor fungerar och instrument belysningen kom igång.

Det finns ingen rost och lacken är original. Bagagen rymmer en del kul saker, allt från 1972 eller äldre.
En bil för dig som verkligen uppskattar originalskick, kvalitet och en trevlig historia.

Klädnyporna på bensinröret är ett gammalt ökenknep, de hjälper till som kylflänsar när det är varmt.

Bilen finns i Örebro och säljes för kund. Den är besiktigad och körklar.

291 V8 Hemi motor med automat. Ny kylare, tank, broms cylindrar, belägg, svarvade trummor, bensin pump, oljekylare, vattenpump, stötdämpare, batteri, tändning, slangar osv. Nu fungerar bilen mycket bra och går fint.