This was my grampas car, that I inherited. Only thing is, Grampa was a gravedigger….

Vi köpte bilen av sonsonen, som hade noll intresse av den eller farfars ide´er. Kärran är stenhård, full av detaljer och fräna lösningar. Han hade den i många år och jobbade med att få den dit han vill ha den.

Han började med en rostfri Arizona bil, har alltid gått i Phoenix enligt sonsonen.

Den är ombyggd till Cheva motor och drivlina, 350/ TH350 och 10 bult axel som hänger i 4 länk. Bara detta är ju ett lyft, pålitlig och bra att åka med, bara funkar och mullrar gött gör den genom de dubbla rören. Det är mycket prydligt under bilen.

Det sitter side to side, front to back air suspension i den som funkar perfekt.

Inredningen är omklädd och fin.

Poängen verkade ju vara att han gillade att att lägga saker lågt så att säga, och skulle denna Buick ligga lägre fick den börja gräva själv…

Lacken som är till synes svart, är egentligen lätt kryddad med pearl och har ghost flames över huv och skärmar. Skitsnyggt, och att solen mattat taket ger bara bilen ännu mer allvar.

Jag körde den genom Phoenix och det funkade bra. Hittade en aux sladd i sätet och en liten dosa med cig tändar kontakt, nyfiket så pluggade jag in dosan som det står 110 volt på och kopplade min telefon till sladden och satte på en låt. Det spelade ur högtalarna, lät rätt bra men jag har ingen aning var stereon sitter, eller varför den går på 110 volt?

Det sitter nostalgiska chrome reverse hjul med nya WWW radialer på. Bagagen är klädd och där sitter tank och pumpar till air ride. Kromet är riktigt fint, allt glas helt och bilen behöver egentligen ingenting.

Vi levererar  grampas car besiktigad och körklar, avbetalning ordnas. Se till att få en unik bil genom att boka med 10% handpenning.