Mr. Blue heter han, denna 58 Cadillac från California. Han har bott i San Bernardino som ligger strax öster om LA i alla år hos samma familj som har åkt på den lokala träffen med bilen många gånger. Route 66 Rendezvous heter den och händer på- ja just, Route 66 som går genom staden.

Faktum är att han bodde bara ett kvarter från där jag hade min lackfirma i mitten av 90 talet, så vi delade omgivning utan att jag visste om det… ja ja förr eller senare hittar man dem alla 😉

Denna gången var det 2018 och Jeanette blev genast förtjust i Mr. Blue när vi kom in på gården hos dåvarande ägaren. Så bilen blev kvar i 2 säsonger hos oss, vi har använt den på cruising och träffar och kört massor med den.

Det är en original California Black Plate bil, mycket bra i plåten alltså och skyltarna sitter kvar. Det ligger en ljusblå lack på bilen som är gjort på en firma i Berdoo på 90 talet så den är inte perfekt men helhetsintrycket är bra. Kromet är fint, speciellt då gjutgodset som är utan pits och väldigt välbevarat.

Inredningen är delvis omklädd och har ny matta, original innertak och dörrpaneler som har klarat sig bra för sin ålder. Mycket mysig bil att åka med och grymt stor plats att breda ut sig i!

Motorn är original 365 som går bra, lådan är original Hydramatic som är nyrenoverad av Martin på Vargön. Den har naturligtvis elhissar och de fungerar.

Det sitter nya kromfälgar på med w.w.w. radialer. Avgassystemet är nytt och mynnar ut i kofångaren bak där de från början skulle göra det. Låter gött.

En mycket trevlig bil som är besiktigad och redo för sommaren.

Vi ordnar finans från 0 kontant, ca 2500kr/mån.