Nu har vi fått tag i något så ovanligt som en 58 Dodge Coronet Spring Special Convertible!

Den här ursnygga cabben har gått i Oceanside, California där den har bott hos ett äldre par fram till nu.

Bilen väcker minnen hos mig, hade en röd och vit 58 Dodge coupe som jag släpade med mig till USA för 25 år sedan och körde mycket med under många år. Det var en ovanlig bil då, denna är så ovanlig att hitta att det antagligen är en dröm… men den står hos oss i USA och väntar på en container till Grebbestad:)

Bilen fick en enklare renovering på 90 talet och har sedan dess mest glidits med, med vissa under åren arbeten som en ny cab för ett par år sen, däck, bromsar osv. efter behov.

Den är läckert röd och vit, motorn är utbytt mot en 69 ans Charger 440 maskin med ryt, den som inte trivs med det, (nån annan än jag) kan säkerligen byta jämnt med någon som har en 361 liggande… låter och går gött gör denna helt klart.

Spring Special är ett ovanligt option som består av de breda snygga sidolisterna, kromblaffan runt skylten bak och det extra komet strax bakom fenorna.

Passa på och skaffa dig en äkta Big Fin Mopar Convertible medan du lever, fan vet när chansen kommer igen!

Bilen kommer till Grebbestad under våren, levereras besiktigad och klar och du kan boka den med 10% handpenning. Avbetalning ordnas.

1991, Min 58 i Grönemad, Grebbestad innan jag flyttade till USA och tog med den till Arizona.