En survivor som har hittat till oss i Grebbestad finns nu redo för sommarens alla träffar. Imperialen såldes ny till en Fastighetsmäklare i Texas där den bodde fram till hans död i 81 eller 82. Det finns ett tankkvitto från 1983 som är sista beviset på att bilen körts. Troligtvis stod den undanstoppad fram tills den blev köpt av en svensk 2012.

Den är väldigt orörd original och välbevarad för sin ålder måste man säga. Klimatet i sydvästra USA brukar ju var snällt mot plåten men elakt mot inredningen, fast denna är fin i både plåt och inredning!

Klädseln är original och t.o.m plasten sitter kvar på baksätet, sen 1958! Måste ha stått i garage för det mesta.

Lacken original med bättringar, döljer absolut inga konstigheter och är fortfarande stolt.

Bilen togs in till Sverige 2012 och har fått en massiv genomgång av allt som behövs för en pålitlig och trevlig framfart, framvagn, bromsar, däck, stötdämpare, kylare o.s.v. Den är väldigt trevlig att köra, glider tyst och lyxigt fram med kassaskåpskänsla och tyngd som en premium bil bör.

Under huven sitter den legendariska 392 HEMIN på 345 hästar som alla hotrodders på 60-70 talet plockade ur dessa glidare och stoppade i sina Fordar….vilket gör Imperialen till en ännu mer ovanlig och samlarvärd bil.

Imperial var ett eget märke i toppsegmentet som konkurrerade med Cadillac och Lincoln. Det var den största bil man kunde köpa 1958, och med hela 64 tums bredd i sofforna och enormt benutrymme bak kan man åka bekvämt 6 personer och fortfarande ha plats för liftande damer.

Torqueflite 3 stegs automat, powerbrakes, powersteering, powerwindows, sixway powerseat, auto-pilot, electric doorlocks, aircondition fram och bak. mm. Laddad med lyx, helt enkelt.

Ja, den har ju torsionsfjädring fram så jag skruvade ner den….vilken look det blev, nu är den ännu bredare och fetare! Bara att skruva upp om man föredrar original höjd. Måste bara gilla Mopar:)

Passa på att skaffa dig en ståtlig och elegant vagn som du inte ser överallt!

Vi ordnar finansiering från 0 kontant, ca 2000kr/mån på 20% hp. Levererar hem till er. Vi byter gärna in goa USA bilar och tar in din bil till försäljning.