1960 Dodge Seneca- en ovanlig och mysig modell med mycket snygga detaljer. Speciellt gillar jag instrumentbrädan och hur designat allt är, ända ner till knapparna som är skitsnygga!

Den här bilen kommer från en gammal bekant som hade ett IT bolag när det slog igenom, på mitten av 90 talet. Han tjänade bra pengar och köpte bilar för hela slanten, det blev nog över 100 st. Nu har många sålts av, och denna är en av dem.

Dodgen har gått i Colton, CA där den såldes ny. Den har stått sedan 1990, inomhus den mesta tiden. Karossen är i mycket bra skick, en bula på ena bakdörren som är lätt att trycka ut och jag har knappt hittat nån rost alls, väldigt lite. Den har en omlackering som säkert är minst 30 år sedan, ligger som en tunn hinna över original lacken. Inget spackel.

Den har en Polyhead 318 och tryckknappsautomat under huven. Jag har startat upp den, puffade till ordentligt första gången den tände på 26 år! (har film) Men den går fint, ingen fara med den alls. 

Jag har grejat lite med den, fått den att gå fint i  motorn från tanken nu och har fått pedal på den så att en provtur blev möjlig. Den går riktigt bra faktiskt, växlar som den ska och är stark. Den är inte klar att ta i bruk än, behöver lite mer pyssel men nu vet man att alt viktigt är bra på den.

Inredningen är delvis bra, det viktigaste är tycker jag, att dörrpanelerna går att rädda, för de är svåra att få till bra. Fotpedalerna och shag mattan vittnar om en annan tid, kul att se!

En skön och ovanlig modell till billigt pris för dig har lite tid att smörja igång den och släppa ut den i friheten igen!

Priset är visserligen väldigt lågt, men det ingår i alla fall frakt och alla avgifter för importen samt reg. besiktning så den kommer på svenska skyltar.

Seneca är på väg till Grebbestad, anländer i Juni. Se även Facebook/petersplacegrebbestad för video.

Du kan boka Dodgen med 10% handpenning och vi har avbetalning att erbjuda vid behov.