Barnfind I Sverige!

Dena otroliga bil hittades i ett garage utanför Örebro där den stått gömd i över 20 år. Den är svensk såld och har haft en ägare, Fritz Persson, sedan ny!

Jag kallar den halv 8 för det är precis vad den har under huven, en halv 389a! Kolla in bilderna, det är mycket intressant, samma fördelare t.o.m fast med ett lock som har varannan kabel pluggad. Dessutom är det en 4 portad rockorkester, så high performance modellen av denna extremt ovanliga bil.

Den är i ett förvånansvärt välbevarat skick, helt original förutom lite lack bättring som gjorts för läge sedan, men 80% original lack kvar. Kolla in inredningen, klädseln har varit skyddad hela tiden och såg så här fin ut när vi tog av skyddsklädseln. Mjuk i stoppningen fortfarande och riktigt fräsch.

Det finns massor av böcker och dokumentation, t.o.m första registreringsbeviset när den var ny! Det följer med vinterdäck och en elektrisk uppvärmd ruta med sugproppar! ligger inlindad i papper i bagagen.

När Pontiacen ställdes in i garaget konserverades den med olja i cylindrarna och rostskydd på kromet. Vi har inte spolat vatten på den, bara torkat av dammet med en handduk och rostskyddet från kromet och det glänser fint. Det finns rost i framskärmarna men det ser ut att vara allt, hel och fin under.

Vi säljer den som objekt, du får själv väcka den till liv med allt det innebär efter lång sömn. Byta vätskor, stift, tändkablar, brytare, rensa tanken, få igång bromsarna. Jag satte i ett batteri och drog runt motorn på starten så det är nog inget fel på den. Det mesta elektriskt gick igång direkt. Ett roligt objekt som verkar tacksamt och vill ut igen!

Vi ordnar finans och byter in din goa USA bil, även dyrare förstås.