Den här top of the line Oldsmobilen kommer från San Diego och är i ett underbart välskött original skick.

Den har enligt story och vad jag kan utröna från pappren, 2 tidigare ägare i samma område, södra California. Den första (som jag inte vet namnet på) har gjort en sammanställning av sina records på 2 A4 ark, med alla servicar noterade. Se bilder längst ner på sidan. Den andra, Ralph Knight,verkar ha haft hjälp av en Jim Wilson, sedan 1988, då han tog över bilen.

Han som haft den från början, och även den andra var noggranna herrar, förde bok över allt som gjordes och sparade alla kvitton. T.o.m finns det bok över när han tankat, hur mycket, vad det kostade och hur mycket bilen dragit. All service är noga skött, lite överdrivet, eller vad sägs om oljebyte och smörjning ca var 300 miles, alltså 50-60 mil! Allt nerskrivet, förstås. Totalt har bilen gått drygt 67000 miles, som ni förstår dokumenterat.

Sedan följer ju även med service bok, instruktionsboken från ny, och ja, t.o.m lappen som hängde på fläkt knappen hos dealern som instruerar hur man använder a/c n och du får med Oldsmobiles egen kartbok över sevärdheter i USA.

Man kan med kvitton och papper följa bilens historia, mycket läsning och mycket ovanligt att man får med, nu så här 55 år efter att bilen var ny.

Motorn, 394 Sky Rocket! 345 hk och går naturligtvis helt underbart. Det mesta i utrustning, elhissarna fungerar som om de vore nya, alla lampor lyser, ja även den röda varnings lampan som sitter på handbroms pedalen går igång när man sätter på tändningen. En helt underbar bil.

Inredningen är helt original, och i ett fantastiskt fint skick, speciellt med tanke på att det är en California bil. Det brukar ju vara så att priset man betalar för rostfri plåt är soltorkad inredning, men icke. Denna är mjuk i stoppningen, fin i klädseln och även ratten är utan sprickor! Uppenbarligen har den bott i garage, i södra California, kan inte önska en bil ett bättre liv än så här.

En väldigt omtyckt och fin bil för dig som förstår historian och kvaliteten den representerar. Och den går lika bra som den är vacker.

Bilen finns hos oss i Grebbestad, levereras besiktigad och klar. Avbetalning ordnas, byten i goa USA bilar.