Den här hövdingen kommer från samma Pontiac samlare i Tuscon, Arizona som vi har fler bilar från. När han dog kom bilarna ut lokalt.

En mekaniker som jobbar med att ta hand om en raket motor byggares privata leksaker- som i äkta Cobra och rena race bilar med ett racing team… köpte bilen för ca 2 år sedan plus en massa delar därtill.

Hursomhelst så köpte vi denna sköna vagn av mekanikern. Han hade gjort väldigt mycket jobb på den och nu är den verkligen en härlig upplevelse att köra.

Den har naturligtvis en fantastiskt torr och fin kaross, och kolla in inredningen, den är original förutom innertaket som är nytt. Vet hur ovanlig denna kombination är, torr öken bil brukar ha bränd inredning, bra original inredning hittat man oftast i bilar från fuktigt klimat.. denna har både och, plus den är renoverad mekaniskt.

Karossen är kanonfin, har en äldre omlackering med skavanker men bra helhets intryck. Instrument brädan är skitsnygg, fin i krom och allt är original, alla mätare fungerar.

* Renoverad 389 borrad 40 över med GTO kam och 4 port. -Går asbra.

* Hydramatic 4 stegs låda, servad och nya packboxar- växlar perfekt.

* Renoverad framvagn, nya bussningar, stötdämpare osv. -Inget glapp, stabil på vägen.

* Lagom sänkta fjädrar, – ligger fint på vägen, riktigt snygg och låg.

* Nya bromsar runt om plus huvudcylinder.

* Air condition är konverterad till R134. 

* Elsoffa.

* Tilt rattstång.

* Styr och broms servo.

Vi har kört över 100 mil med den genom öknen och den funkar kanonbra, som ett strykjärn i kurvorna och bra tryck i maskin. Den har go värme, elsoffan fungerar fint, det lyser, blinkar, och det sitter extra mätare för oljetryck och temp. som ligger stadigt på 60 psi och 180 grader F.

Passa på och få en riktigt go kärra med bra kvalitet. Vi lastar inom kort nästa container och denna Bonnie kommer att finnas i Grebbestad i April. Vi levererar den besiktigad och klar på svenska skyltar.

Du kan boka den med 10% handpenning. Vi ordnar avbetalning om så önskas.

Se även Facebook/petersplacegrebbestad för video!