Det börjar bli svårt att få tag i dessa, men här har vi ett bra exempel på en 65a SS coupe. Den har levt hela livet i Orange County, California. Förra ägaren var över 70 år, och har haft den länge och bevarat den väl. Den är väldigt original, både mekaniskt och i karossen.

Den har en gammal delvis omlackering över en solid kaross i originalfärgen, min favorit-svart. Den såldes ny svart med röd inredning, med HP 327 4 port motor och 3 växlad manuell. Det är ju mycket ovanligt med den lådan, och man kan tycka, inte vad man först hade valt själv, men sådan är den och en intressant detalj är hur man löste detta på fabriken- de har ju konsol så vad de gjorde var att sätta en askopp istället för växelväljaren! Har aldrig sett detta förut. Självklart är det möjligt att byta till automat, om man önskar. Vi har en renoverad 700 liggande och om det känns nödvändigt kan vi stoppa i den åt dig. Annars är det ju lite fränt som den är med.

Det här är en mycket bra bil, tajt, solid och rak i karossen med fina linjer,  och mycket bra mekaniskt. Den går perfekt i motorn och bilen fungerar mycket bra, man fattar att den varit väl omhändertagen.

Hög kvalitet på denna Impalan, ge den en fin ny lack så har du en riktig karamell. Kolla in brädan, alla mätare fungerar inklusive vakuum mätaren.

* Original 327 High Performance V8 med musse toppar och 4 port förgasare.

* Nya bromsar.

* Renoverad kylare.

* Nya slangar och bälten.

*Renoverad förgasare.

* Black Plate California car.

* Komplett ny inredning i rött, efter original.

* Ny aftermarket stoppning på brädan.

* Nya gummilister i HT, bagage och dörrar, följer med, ej monterat på bilderna.

* Nytt Optima batteri.

* Allt glas original och bra.

* Krom och rostfritt original och bra.

Impalan är lastad och på väg till Grebbestad, kommer i December och kan förbokas med 10% hp. Avbetalning ordnas.