Här har vi ännu en go glidare från södra California, nu hos oss i Grebbestad att kolla in.

Köpte den av en ung grabb i Riverside som köpte den av gubben som haft den sen ny. När grabben fick hem bilen så var han sugen på att greja och började med att slipa lite på de solbrända fläckarna och spraya på primer, så nu hade den inte längre sin original patina.

Bilen hade stått still sen 99 så den behövde ju väckas till liv igen, så ivrigt fortsatte han med att ta bort alla tändkablar utan större tanke på i vilken ordning. Så när han inte kunde fundera ut hur han skulle bära sig åt för att få den att sluta smälla i rör och gasare samtidigt så tröttnade han tillslut och bilen kom upp till salu. 

Oldsen är alltså fram till alldeles nyligen en väldigt orörd originalare, en CA black plate bil med få mil på mätaren och en mycket fin, rak och rostfri kaross. 

Allt glas är helt och fint, rostfritt och krom är blankt, instrument och detaljer på brädan är i fint skick. En go bil alltså.

Vi fick hem den till Grebbestad i somras och sedan dess har den piggats upp både mekaniskt och i utseendet. 

Nu går den starka Rocket 425 Big Block motorn mycket fint och bilen är tajt att köra, inget skrammel och stadig på vägen. Det lyser och blinkar som det ska, power steering och power brakes som funkar bra.

Men så såg den ju inte så kul ut, med sina fläckar, trasiga klädsel och utan innertak. Vilka snygga linjer den har, sa jag och pekade på de uppsvängda bakskärmarna och fina linjerna. Om man lägger lite silver flake i den linjen längs sidan skulle det förstärka linjerna rätt snyggt…

Nu har den en ny  blå metallic lack med silver och blå flake i de 4 lagren klarlack som gick åt, ( och lite pearl med)  och en kryddig inredning med mexican blankets och långhårigt innertak. Den har fått nya HT lister och gummi till bakluckan. Cruiser!

Det här är en chans att få en snygg cruiser som har original bilens kvalitet och orörda känsla under en frän classic custom look. Ungefär så som det var förr, när bilarna var ganska nya och man ville ha en egen stil och extra utstrålning utan att ändra på hela bilen.

Vi levererar besiktad och klar, fixar avbetalning och har du nåt fränt att byta in kollar vi på det!