En härligt välbevarad Catalina från staden Kingman, som ligger längs gamla Route 66 i norra Arizona.

 Den har en äldre omlackering i originalfärgen Mayfair maize över karossen som är riktigt torr och fin tack vare klimatet den bott i.

Tidigare ägare renoverade 389 4 port motorn så den går mycket bra och är fin att köra, inget skrammel eller missljud utan bara den där goa känslan av en stabilitet och kvalitet som dessa wide track Pontiacs ger.

Instumentbrädan( den snyggaste som finns) är i mycket fint skick vad det gäller krom och knappar, stoppningen har börjat få sprickor men jag valde att låta det vara original.

Soffan däremot var sprucken i sömmarna, inte illa, men även stoppningen var dålig så man satt i en grop vilket ju inte är så skönt i längden, så den lämnade vi in till Tony inredare. Han har lagt mycket möda på att hitta rätt vinyl så att det är så omärkbart som  möjligt att se att den är omklädd, den smälter in fint  i den i övrigt originala inredningen.

Vi har kromat om bakre stötfångaren då den som vanligt på dessa behövde det. Vindrutan hade en spricka så nu sitter det en ny i bilen, skönt at se ut genom en helt ny, klar ruta.

Den har även fått ett set nya klassiska red line däck som en hälsning från brorsan GTO.

Catalina är på väg till Grebbestad och kommer hem lagom före Jul, levereras besiktigad på svenska skyltar. Du kan boka den med bara 10% hp och avbetalning ordnas.