Dessa fullsize Mopars från mitten av 60 talet är bland de mest välbyggda bilarna som finns, enligt min mening. Det sparades inte på järnet, varken i storlek på karossen eller motorn som är första året 440. Många gånger var dessa bilar bannlysta från demolition derbyn då de helt enkelt mosade alla andra bilar. Så vi har en att erbjuda…

Vårt exemplar kom just till Grebbestad från vackra Sedona i norra Arizona där den har bott hela livet. Den har därför skonats från från rost och är torr och fin överallt. Den har en gammal omlackering i “resale red” från troligtvis 80 talet som är delvis bortbränd av solen. Original var den silver.

Det är en välutrustad vagn, med 360 hästars vrål och rök 440 4 port, 727 aut, 8 3/4 tum axel, servo styrning och bromsar, elhissar, a/c, mm.

Bladfjädrar bak och torsion fjädrar fram är det ultimata för den snåle och late som vill sänka bilen. Bak sätter man klossar och fram är det bara att skruva tills den ligger rätt på backen.

Dessutom har den den ultimata soffan som är 2 stolar med mittdel så man kan åka 3 eller bättre upp- chauffören har elstol som kan justeras separat från passagerarsidan som har, hör och häpna- fällbart ryggstöd så man kan ligga ner om lusten faller på.

Sedan är den extrautrustad med bensinkylare av custom modell, klädnypor på röret, ett gammalt ökenknep man inte sett på länge! De fungerar som kylflänsar, nu lärde ni er nåt nytt:)

Det sitter redan ljud i bilen, 6×9 or i hatthyllan, 6 or i dörrarna, baslåda med 2 12or och 2 förstärkare samt en stereo med en massa knappar på. Snygga kromhjul och nya däck sitter på.

Vi har just reg besiktigat bilen så nu är den svensk, levereras nybesiktigad.

Vi ordnar finans från 0 kontant, ca 1300kr/månaden och byter in goa USA bilar.