Här har vi en underbar Bonnie just nu på väg över havet från California till oss i Grebbestad.

Den såldes ny på John Hine Pontiac i San Diego, och där har den levt hela sitt liv med 1 ägare den mesta tiden. När han blev för gammal att köra hade bilen just rullat 100k miles, och hade fått en enkel omlackering som solen nu till stora delar bränt bort.

I övrigt var den då helt i original skick inklusive inredningen som är otroligt välbevarad för att ha bott i södra California. Plasten sitter kvar på armstödet fram, stoppningen är mjuk, vittnar om ett liv skuggan så bilen har nog stått i en carport eller garage för det mesta.

När jag köpte den i September hade säljaren hålla på med den i 2 år som hobby bil och renoverat det mesta mekaniska. Han ville ha en pålitlig cruiser att åka med till vardags i San Diego. Motor och låda plockats ur, man gick noggrant till väga och borrade blocket, slipade veven, renoverade topparna, förgasaren, lådan, satte dit alla nya slitdelar.

Sedan renoverades framvagnen och man uppgraderade till skivbromsar. Satte på nya fälgar och däck. Tanken plockades ner och gjordes ren, armaturen skickades iväg och blev renoverad så nu fungerar tankmätaren, och ja, allting annat med fungerar i bilen.

Jag har provkört den lite, första turen gick till Phoenix, (60 mil genom öknen och över berg i 40 c värme) som gick perfekt. Fick bara stanna i en håla på vägen och ta bort ljuddämparna då den lät för lite.

Sedan fram och tillbaka därifrån till Sema i Vegas, 100 mil till med ett gött muller från den numera raka enkelbössan, rutorna nere och värmen på genom den stjärnklara öknen på natten.

Bonnie är ett perfekt val för dig som gillar att kunna hoppa in och åka vart som helst utan oro i en skön milslukare med lagom solbränd look.

Bonnie kommer i god tid för att möta våren och du kan hinna köra en sväng med den innan skattelappen på original black plate skylten går ut…

Boka den nu med en hp på 10% så du vet att den är din. Vi ordnar finansiering från 0 kontant, ca 1700kr/ mån. Byter gärna in din goa USA bil.