En mycket ovanlig modell, 1966 Bonneville wagon. Den kommer från en Pontiac samlare i Tuscon, som hittade den i kända Bisbee, en gammal copper mining town i södra Arizona.

Med bara 58000 miles (9000mil) på mätaren och ett liv i torra öknen så är den väldigt välbevarad. Ett nöje att köra, motorn går sådär skönt som en 389 gör när den är orörd och frisk.

Det är dessutom en 9 passenger, med det extra baksätet som man sitter i vänd bakåt. Väldigt praktiskt på cruising, och fäller man ner sätena har man ett enormt lastutrymme stort nog att bo i eller utöva hobby verksamhet. Det är bra gung i den bak, förresten.

Inredningen är förvånansvärt välbevarad med, brukar ju vara bränt ordentligt men bilen måste ha stått i sol skydd. Delar av den är original, baksätet och dörrpanelerna som är fina. Resten är nytt.

En kul detalj är att blinkersen inne i rattstången en gång gått sönder, och då satta men dit en efter marknads “non-cancelling turn signal” på rattstången, måste ha varit på 70 talet, ser sällan dem längre så den fick vara kvar då jag tycker den är frän. Fungerar ju med. 

Karossen är väldigt solid och tajt, rak i sidorna och torr under. Den har en äldre omlackering över original, finns märken och skavanker men har bra helhetsintryck. Bra linjer och dörrspringor, inga skador. 

Den här bilen har inte stått undangömd i många år, utan varit registrerad och i bruk regelbundet om än sparsamt. Så den går, växlar, styr och stannar som den ska, elrutan bak fungerar, hastighetsmätaren fungerar, det lyser och blinkar. Fullt användbar direkt alltså.

En härlig och rejäl wagon med all känsla kvar från en svunnen tid. Passa på om du vill ha en sån här, när det dyker upp en till kan man ju undra. Min första och den är hur go som helst.

* 58000 original miles.

* 389 med TH400 automat.

* Renoverad 4 ports förgasare.

* Renoverad kylare.

* Nya bromsar.

* Nya slangar och bälten.

* Nya däck.

* Nya gummi lister till dörrarna följer med (ej monterade på bild).

* Ny klädd framsoffa efter original.

* Ny matta hela vägen bak.

* Ny klädd stoppning på  instrument brädan.

* Nytt innertak, och det är långt.

Levereras på svenska skyltar. Avbetalning ordnas.