Denna fullmatade lyxbil köpte Emma Jane Harvey i Pismo Beach, California och körde med i många år. Park Lane är Mercurys flaggskepp.

Jag köpte den av en 78 årig man från Bakersfield som tog över den från henne när hon blev för gammal att köra den. Hon hade gjort en bula på bak dörren tidigare och när hon stötte till högra framskärmen lite för andra gången vid 93 års ålder sa hon att det är dags att sluta köra nu. Bilen har 133k miles idag. Jag fick lova att hennes skyddsängel som står på brädan skulle få kvar, annars kunde han inte lova mig en trygg färd hem..

Mercuryn är väldigt original och välbevarad. Det mesta av lacken är original bortsett från vissa bättringar. Inredningen är original och mycket snygg och trevlig, fortfarande mjuk i stoppningen och ratten är fin utan sprickor, vilket vittnar om ett liv i skuggan i det torra California klimatet som har bevarat plåten så bra.

Den har den stora motorn 410 CUI med 4 portare på 330 HK, automat, servo styrning, servo bromsar, el soffa, elhissar, centrallås, intervall torkare och mer därtill.

Det följer med en mängd kvitton och annat som hör till bilens historia.

Man märker direkt att det är en solid och stark kärra som sitter ihop ordentligt när man kör den. Servon är superlätt och tyst, vridet pushar fram vagnen väl och det skramlar inte, tyst och bekväm alltså. Som en lyxbil ska vara.

Looken och känslan för tankarna till de gamla goa filmerna från 70 talet när Columbo och Rockford jagade banditer som åkte i dessa skepp.

Mercuryn finns hos oss i Grebbestad och levereras besiktigad.

Vi ordnar avbetalning från 0 kontant och 1200 Kr i månaden.