1968 är ju sen tidigare ett mycket bra år, då föddes ju jag. Nu är det ännu bättre, då vi inte längre behöver besiktiga t.e.x denna sköna vagn mer. Ever.

Den här Electran kommer från Moreno Valley, California och finns nu i Grebbestad hos oss på svenska skyltar.

Vackra Electra 225 är en lång vagn med eleganta former, 225 tum för att vara exakt, så som namnet antyder. Det är 2 tum längre än Cadillac. En lång, bred och tung glidare.

Efter en lång vila i solen har vi nu väckt henne till liv, och  hon var väldigt medgörlig och ville verkligen ut på vägarna igen.

En första liten provtur blev det i vår vädret  idag, med alla rutorna nere och gött muller från de dubbla rören. Den har gått drygt 100k miles, 16k mil alltså. 

430 bigblock motorn känns stark och är lätt startad, 400 lådan växlar fint och styrning och bromsar känns bra. Den har elhissar som funkar, elsoffa, servo styr och broms, tiltratt, tonade rutor och nu ett kul glittrigt tak med guld och silver flake på silver botten, istället för vinylen som solen hade bränt bort. Och en tjurskalle på c stolparna som blir till guld i solen. Bara för att det är kul.

Den har fäven ått en del nytt gummi, som bagelist, HT listerna, och nya däck.

Bilen finns i Grebbestad, på svenska skyltar och avbetalning kan ordnas. Kolla video på Facebook/petersplacegrebbestad.