70 Chevelle är en rejäl muskelbil som varit populär länge,denna har jag grejat lite med i vinter.

Hittade den i LA, inte långt från flygplatsen.Den har alltid varit en Californiabil och var en bra start.

Bilen har det mesta renoverat eller nytt och är både snygg och snabb.Istället för den gamla gula lacken med svarta stripes valde jag en sober blank svart lack och en look utåt som ger den auktoritet men inte skriker.

Den har en custom inredning,ritade en design som jag gav till Tony,min duktiga inredare.Jag ville behålla soffan men ändå ha en sportig känsla och look,så genom att göra urskålningar som liknar bucket seats skapade han det.I övrigt är inredningen ny repro.

Under huven sitter en potent BB 454 som är borrad till 468cui med 10:1 komp,vassare kam,rullvippor,69ans 427 portade toppar osv.Den är inte bromsad, men borde ligga runt 500 hp.Lådan är en preppad 700 som sköter sig perfekt.Lite stall på convertern,märks knappt.

Finns massor dokumentation.

Bakaxeln är en renoverad 12 bultare med 3.08 utväxling och diff naturligtvis.Den funkar bra med 700 lådan och BB.Man kan åka fort och länge utan ansträngning och motorn har såpass vrid att man får ändå hålla tillbaka på ettan i starten om man inte vill åka sidlängs,vilket den gärna gör.

Chevellen är på väg till Sverige,du kan inte boka den eftersom jag vill åka lite till först.

Video kommer på facebook/petersplacegrebbestad